25 C
Kotor

Slušaj online radio

Podgoričanin Filip Stanišić dobitnik Porto Montenegro stipendije od 25.000 eura

Filip Stanisic – stipendista Porto Montenegra

Stipendiju u vrijednosti od 25.000 eura, za studiranje na američkom koledžu RIT Croatia, koju dodjeljuje Porto Montenegro, nakon tri kruga selekcije više od 25 kandidata iz Crne Gore, dobio je osamnaestogodišnji Filip Stanišić iz Podgorice.

Stanišić je nakon druge godine školovanja u JU Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici dobio stipendiju, te srednjoškolsko obrazovanje završio King’s College Saint Michaels školi u Tenbury Wells-u, u Velikoj Britaniji. Pored mnogih ekstrakurikularnih aktivnosti kao sto su: volontiranje, školski klubovi za liderstvo i nauku, Filip se kapiten školskog košarkaškog kluba- saopšteno je juče iz Porto Montenegra.

„U Filipu smo prepoznali ambicioznog momka vrlo zrelog shvatanja značaja kvalitetnog obrazovanja, koji je iz tog razloga već napravio korak ka samostalnosti, te srednju školu završava u Velikoj Britaniji. Odlične ocjene, učešće na mnogim takmičenjima na kojima je osvajao vrijedne nagrade, sjajan engleski jezik i odlično odrađen esej su, između ostalog, samo neke od stavki koje su preporučile ovog divnog momka i garantuju njegovu posvećenost u nastavku školovanja koje ga očekuje u naredne četiri godine. Sjajni rezultati naših stipendistkinja iz prethodne dvije godine čine da smo veoma ponosni što na jednom prestižnom univerzitetu kakav je RIT imamo takve Ambasadore. Sigurni smo da će i Filipovi rezultati nadmašiti naša očekivanja i mi mu na tom putu želimo puno sreće“- ističe HR menadžerka Porto Montenegra Sandra Kapičić.

Filip Stanišić će prvu studentsku godinu pohađati na preddpiplomskim studijama International Hospitality and Service Management u Dubrovniku, a osim stipendiranja, biće u mogućnosti da stručnu praksu uradi u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

„Školovanje u atraktivnoj zajednici koja omogućava, uz akademsku potporu, nesputan lični razvoj tokom studija je izbor koji sam priželjkivao – kao osoba željna novih izazova i znanja, smatrao sam da mi američki model studija pruža mogućnost za razvoj sopstvenih potencijala, a ujedno i otkrivanje segmenata u kojima zelim da se profilisem u budućnosti. Vjerujem da će moja dugogodišnja posvećenost matematici imati uticaja prilikom profilisanja, a uz to otvoren sam i za buduća istrazivanja na novim poljima u oblasti turizma“- istakao je novi stipendista Porto Montenegra, Filip Stanišić.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovo je sveučilište diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu.

Izvor:S.L

Najčitanije