16 C
Kotor

Slušaj online radio

Podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma

Ruralni turizam – Boka News

Iz Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije OHN pozivaju zainteresovane korisnike mjera podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma, na prezentaciju koja će biti održana u petak, 9. februara u 10.00 sati u Velikoj sali SOHN.

Prezentaciju organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede povodom početka implementacije IPARD III programa, a prvi javni poziv za mjeru 7 – Diverzifikacija gazdinstava i razvoj poslovanja, podmjera 7.1 Podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma biće objavljen krajem februara i trajaće 60 dana.

Pravo korišćenja imaju fizička lica, kao nosioci porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava, najkasnije do dana objave javnog poziva i pravna lica – mikro i mala preduzeća, koja su osnovana ili posluju u ruralnim područjima i koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, najkasnije do dana objave javnog poziva.

Mjere podrške odnose se na investicije čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi od 10 000 do 200 000 eura, bez PDV-a.

Prihvatljive investicije su:

– Izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje komplementarnih ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja;

– izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje objekata za pripremanje hrane i pića, uređenje turističke infrastrukture;

– investicije i tretman otpada i prečišćavanje otpadnih voda i investicije u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Najčitanije