20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Pogledajte kako je Tivat obilježio „Sat za planetu“ (video)

Inovativnom  i masovnom akcijom uz učešće više od 300 volontera Tivat je na gradskoj rivi Pine obilježio globalni događaj „Sat za Planetu“ (Earth Hour)!

„Dokazali smo da Tivat ima takvu snagu i takvu ekološku osviješćenost koja zadivljuje. Imali smo preko 300 volontera koje smo uspjelu da organizujemo u formaciju EARTH- ZEMLJA i sve je snimljeno dronom“, istakla je Tatjana Jelić sekretarka opštinskog Sekretarijata za komunalne djelatnosti i saobraćaj.

Sat za planetu je obilježen na gradskoj rivi Pine gdje su volonteri svih uzrasta napravili ljudsku formaciju u obliku riječi „Earth“ (Zemlja) dok je u okruženju u vidu talasa koordinisano ugašena javna rasvjeta i osvjetljenje u ugostiteljskim objektima od lučice Kalimanj do rive Pine. Jedino vidljivo u tom dijelu grada bila je ljudska formacija EARTH, osvijetljena baterijskim lampama.

Akciju je organizovala Opština Tivat u saradnji sa nautičkim naseljem Porto Montenegro, hotelom Regent koji je i finansirao snimanje performansa dronom i brojnim tivatskim ugostiteljemima i hotelijerima. Video film kojim se dodatno akcentuje događaj, upozorava na opasnost klimatskih promjena, naći će se na YoutTube kanalu i zvaničnim stranicama Opštine Tivat na društvenim mrežama, ali i portalima koji se bave turizmom, ekologijom, poručuju iz Opštine Tivat.

Akcija Sat za planetu Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australijskom Sidneju kada je 2,2 miliona ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i preduzećima kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Samo godinu kasnije akcija je postala globalni pokret sa više od 50 miliona u 35 zemalja svijeta koji su se pridružili Satu za planetu Zemlju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije