20 C
Kotor

Slušaj online radio

Pokloni novskim prvačićima za uspješan početak školovanja

Nova školska godina počela je za oko 4.000 učenika osnovnih i srednje škole u Herceg Novom. Poseban doček u školama priređen je, kao i svake godine, za đake prvake kojih je ove godine 340.

Komplete udžbenika za sve osnovce ove godine je obezbijedila Vlada Crne Gore, a Opština Herceg Novi je pripremila školski pribor za prvačiće, kao prigodan poklon za početak školovanja.

Prvačiće u školama ”Milan Vuković” i ”Dašo Pavičić” jutros je pozdravila sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo. Ona je njima, kao i svim ostalim đacima, nastavnom osoblju i upravama škola poželjela uspješnu školsku godinu ističući da su djeca i mladi snaga našeg grada.

”Ove godine su besplatni udžbenici dodijeljeni svim učenicima osnovnih škola. Opština Herceg Novi je pripremila prigodne poklone za prvake, u kojima se nalazi školski pribor, jer smo željeli da i ove godine na taj način obilježimo početak školovanja i jednim simboličnim dijelom malo olakšamo roditeljima”, kazala je Zambelić Pištalo.

Ona se osvrnula na okolnosti u kojima će biti odvijana nastava, koje su specifične zbog pandemije virusa korona.

Đaci – Prvaci – škola – HN

”Svi se nadamo da će školska godina proteći što mirnije, da će djeca, i pored stalnog ukazivanja na mjere koje treba da poštuju, ipak biti i dalje djeca. Škole su vaspitno-obrazovne ustanove u kojima se grade ličnosti, nadograđuju i usavršavaju socijalne vještine, razvija emocionalna inteligencija, tako da zajednice treba i u tom segmentu da se unaprijeđuju”, poručila je Zambelić Pištalo.

Istakla je da će Opština Herceg Novi i dalje biti pouzdan partner svim vaspitno-obrazovnim ustanovama na području grada.  Lokalna uprava nastavlja sa dobrom praksom subvencionisanja đačkog prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola, pružanja pomoći u unaprijeđenju uslova za rad i podrške obrazovanju darovitih mladih sugrađanki i sugrađana.

Najčitanije