23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Pokrenuta inicijativa za formiranje Mreže turističkih gradova

Ugostitelji / turizam Crna Gora /Foto Boka News
Turističke organizacije nekoliko gradova iz regiona pokrenule su u Novom Sadu inicijativu za formiranje Mreže turističkih gradova.
Kako je saopšteno iz Turističke organizacije (TO) Budva, oni su zajedno sa predstavnicima Morskog dobra boravili u Novom Sadu, na poziv i inicijativu turističke organizacije tog grada. Tu su se sastali sa predstavnicima gradova i turističkih organizacija iz Beograda, Herceg Novog, Banjaluke, Tuzle, Skoplja i Turističke organizacije Srbije, a tema susreta bila je upravo formiranje Mreže turističkih gradova.
Gosti su se susreli sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, nakon čega je održan radni sastanak u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada na kojem su razmatrani modeli buduće saradnje. Učesnici sastanka upoznati su i sa turističkim znamenitostima grada koji je 2022. godine nosio titulu Evropske prijestonice kulture.
– Vizija saradnje kroz Mrežu turističkih gradova ogleda se u razmjeni iskustava, znanja i ideja na polju razvoja i promocije turizma destinacija, u prepoznavanju određenih problema i njihovom što efikasnijem rješavanju. Promocija će se razvijati u pravcu što većeg približavanja potencijalnim turistima, tako što ćemo, pored zajedničkih nastupa na sajmovima turizma i kampanje putem elektronskih i drugih medija, predstaviti svoju destinaciju na najvećim regionalnim manifestacijama i festivalima, koji generišu najviše posjetilaca – kazao je Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada.
Ideja za formiranje Mreže turističkih gradova proistekla je iz ranijih dogovora, potpisanih protokola o saradnji, kao i zajedničkih promocija na sajmovima i sličnim događajima.

Najčitanije