12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija uhapsila osumnjičenoga za pucnjavu u Chicagu

Foto Reuters

Policija je izvijestila da je uhitila Roberta E. Crimoa osumnjičenoga za pucnjavu u kojoj je u ponedjeljak ubijeno šest i ranjeno više od 36 osoba kada je naoružan puškom pucao s krova na okupljene na mimohodu u povodu Dana neovisnosti u Highland Parku, predgrađu Chicaga.

Policija je okružila automobil i Crimo je iz njega izašao s podignutim rukama, prema snimci videa čikaške podružnice ABC Newsa. Crimo je ležao na tlu prije no što ga je policija odvela u pritvor. Optužba će biti biti podignuta, najavila je policija Highlanda. Policija nije utvrdila motiv pucnjave.

– Zvučalo je kao vatromet, rekao je umirovljeni doktor Richard Kaufman koji je stajao na ulici preko puta mjesta s kojeg je napadač otvorio vatru dodavši da je čuo oko 200 hitaca.

Bio je metež, stampedo, ljudi su tražili zaklon, neki i okrvavljeni, posrtali jedni preko drugih.

– Više od 36 osoba je ozlijeđeno, većinom vatrenim oružjem. 26 žrtava u dobi od 8 do 85 godina odvezeno je u bolnicu Highland Park, rekao je liječnik hitne pomoći Brigham Temple.

Pucnjava se dogodila dok je mnogim Amerikancima još u mislima oružano nasilje nakon masakra 24. svibnja u kojemu je ubijeno 19-ero školske djece i dvoje nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu i napada 14. svibnja u kojemu je u supermarketu u Buffalu u državi New Yorku ubijeno 10-ero ljudi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije