15 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Na stogodišnjicu osnivanja “Primorca” otvoreni bazen nije pripremljen za ljeto

DPS Kotor

Jul je uveliko počeo, školske obaveze su završene, a kotorska djeca, koja treniraju plivanje i vaterpolo, i njihovi roditelji još čekaju datum otvaranja ljetnjeg bazena na kojem bi počeli sa treninzima, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Kotoru.

Prema njihovim riječima, skoro sva djeca koja treniraju vaterpolo i plivanje uvijek su započinjala sa treninzima na ovom bazenu.

– Baš na ovom bazenu svoje prve sportske korake napravili su gradski velikani ovoga sporta. Tu ili na nekom drugom otvorenom bazenu u Kotoru – ali hajde da otvorimo ovaj glavni po starom običaju “daj šta daš” – a za danima kad su djeca trenirala na Prčanju, Orahovcu i Risnu ostaju samo žal i sjećanja – kazali su iz kotorskog DPS-a.

Prema njihovim riječima, ove godine je istekla odluka Skupštine opštine Kotor da otvorenim bazenom upravlja VPK “Primorac”, a upravljanje je preuzela Opština Kotor, tačnije Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora.

– Međutim bazen u julu još nije stavljen u funkciju, što je za sve Kotorane neshvatljiv nemar opštinskih organa. Neodgovornim ponašanjem gradske uprave pozamašno se kasni sa stvaranjem neophodnih uslova (uređenjem bazena) za treniranje oba gradska kluba, kao i za bezbjedno kupanje naših sugrađana – navode oni.

Iz budvanskog DPS-a poručuju da je još veća šteta što je bazen van upotrebe “kada znamo da je u ljetnjem periodu značajno povećano interesovanje djece za ove sportove, što je ove godine izostalo”, a kako su ocijenili, to će se itekako odraziti na budućnost naša dva kluba, ako se stanje ne popravi.

– Napominjemo da se ove godine obilježava 100 godina od osnivanja “Primorca” i da su na bazenu mogle biti upriličene razne aktivnosti povodom tog jubileja koji nam je svakog dana bliži, ali od toga nažalost nema ništa. Apelujemo na gradske vlasti, radi kotorske djece i svih Kotorana, da se što hitnije preduzmu neophodne aktivnosti kako bi se bazen stavio u funkciju i preda na upotrebu građanima – zaključili su u saopštenju.

Najčitanije