23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

I političari spremaju jela za “Žućenica fest” ?

Žućenica
Žućenica

Dvanaesti po redu veliki međunarodni kulturno-gastronomski festival “Žućenica fest”
održaće se u subotu 4.juna, na Trgu od kulture u Tivtu, sa početkom u 18.30 sati – saopštili su juče organizatori te izuzetno popularne manifestacije iz NVO Organizacija žena Tivta i Radio Tivta.

Pored gastro-smotre sa više stotina raznovrsnih i maštovitih jela na bazi autohtone primorske divlje jestive trave –žućenice, posjetioci fešte će moći da uživaju i u bogatom zabavnom program u kome će nastupiti grupa “Exodus” iz Herceg Novog, KUD “Boka” iz Tivta, plesne grupe “Bellisima” i “Enigma” i vokalni solisti Muzičke škole Tivat.

Na gastro festival, pored niza domaćih, doći će i ekipe kuvara iz Hrvatske i Mađarske.

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015. foto Boka News

“Iako je bilo interesovanja još nekoliko stranih ekipa da dođu u Tivat, nismo to sebi omogli priuštiti jer mimo ove dvije iz Hrvatske I Mađarske, nemamo para za smještaj više gostiju. Festival je naime, iz sredstava za finansiranje NVO-a iz budžeta Opštine Tivat dobio samo 2.100 eura. Uprkos tome, od početka godine, bez dodatnih sredstava, organizovali smo “Noć žućenice” u TC “Kamelija” u Kotoru, učestvovali na gastro manifestaciji “Primavera” u HN, a 10.juna gosti smo i manifestacije “Risanski makaruli” u Risnu. “- kazao je za naš portal idejni tvorac “Žućenice festa”, poznati gastronom, novinar i publicista Mašo Čekić, dodajući da će uprkos tome, organizatori “Žućenica festa” potruditi da sugrađanima i turistima u subotu u Tivtu prirede događaj za pamćenje. Prema njegovim riječima, posebna atrakcija bi mogla biti najavljeno učešće na “Žućenica festu” i nekih političkih partija “sa svojim gastro đakonijama.”

Najčitanije