32.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorci iz Kotora i dalje životno ugroženi, Baranin dobro

Foto www.fleetmon.com

Crnogorski pomorci iz Kotora, koji su prošle sedmice povrijeđeni na brodu u blizini Francuske, stabilno su, ali i dalje u životnoj opasnosti. Njihov kolega iz Bara u dobrom je zdravstvenom stanju i njegov život nije ugrožen, saznaje RTCG iz izvora bliskih porodici jednog od pomoraca.

U petak je jedan od pomoraca prebačen u Lion, na specijalizovanu kliniku za opekotine, jednu od najboljih i najvećih u Evropi. Tamo se, kako saznajemo, radi specijalizovani tretman za regeneraciju kože u saradnji sa američkim stručnjacima.

Drugi Kotoranin ostaje u Tulonu, u vojnoj bolnici “Sveta Ana”.

“Njegova situacija je nešto bolja jer je zahvaćen drugačiji dio kože i lakše se rade zahvati, ali je za obojicu situacija i dalje veoma zabrinjavajuća i teška”, saopšteno je Portalu RTCG iz porodice jednog od povrijeđenih pomoraca.

Tretman trećeg pomorca, koji je iz Bara, biće kraći, ali će tek nakon mjesec dana biti moguć premještaj u Crnu Goru.

Na brodu je, kako saznajemo, bilo još crnogorskih državljana, koji nijesu povrijeđeni u eksploziji.

Pomorci iz Kotora i dalje u opasnosti, Baranin dobro

Porodica je svakodnevno u kontaktu sa upravom bolnice i ljekarima, a posebnu zahvalnost iskazuju Ambasadi Crne Gore u Francuskoj, koja takođe prati stanje povrijeđenih mladića. Kompanija, kako navode, u mjeri svojih mogućnosti pruža podršku.

Podsjetimo, 21. juna je u mašinskom odjeljenju broda “MSC Rachele” došlo do eksplozije, koja je izazvala požar na brodu.

Izvor:RTCG

Najčitanije