9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski fakultet Kotor – otvaranje prostora adaptiranog za prezentaciju podvodne kulturne baštine

Pomorski fakultet Kotor – foto UCG

Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore u utorak, 13. decembra biće upriličeno otvaranje prostora, adaptiranog za prezentaciju podvodne kulturne baštine u virtuelnoj realnosti, koji predstavlja završni događaj u okviru projekta “Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude”-WRECKS4ALL (HR-BA-ME475)

Glavni cilj WRECKS4ALL projekta je usmjeren ka jačanju i diverzifikaciji turističke ponude zasnovane na podvodno-kulturnom nasljeđu regije Istočnog Jadrana, kroz prekogranično upravljanje, zaštitu, promociju i održivu valorizaciju podvodne kulturne baštine.
WRECKS4ALL projekat je u velikoj mjeri doprinio evidenciji, zaštiti i unapređenju stanja jedinstvene podvodne kulturne baštine regiona, kao i promociji ovog značajnog segmenta savremene turističke ponude.

WRECKS4ALL projekat implementira pet partnera, iz Crne Gore Univerzitet Crne Gore/Pomorski fakultet Kotor (koordinator projekta) i Turistička organizacija Opštine Bar, iz Hrvatske Sveučilište u Splitu/Pomorski fakultet i Hrvatski pomorski muzej Split i iz Bosne i Hercegovine Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije.

WRECKS4ALL projekat je odobren za finansiranje od strane Zajedničkog nadzornog odbora drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Izvor:UCG

Najčitanije