13 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski fakultet Kotor: Potpisan Protokol o obrazovnoj i naučnoj saradnji sa Pomorskim odjelom Sveučilišta u Dubrovniku

Foto UCG

Dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špiro Ivošević i pročelnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr Srđan Vujičić, potpisali su Protokol o obrazovnoj i naučnoj saradnji, u utorak, 17. januara 2023. na Pomorskom fakultetu.

Potpisivanje Protokola predstavlja nastavak intenzivirane saradnje između ove dvije institucije, koja je rezultirala brojnim mobilnostima i zajedničkim naučno-istraživačkim aktivnostima u sklopu realizacije prethodnog trogodišnjeg Ugovora o saradnji.

Cilj potpisanog Protokola je promocija i dalje razvijanje postojećih obrazovnih veza kroz programe razmjene studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, zajedničke istraživačke projekte, zajedničko razvijanje studijskih programa, razmjenu naučnih i bibliotečkih resursa, zajedničko organizovanje naučnih skupova i drugih kulturnih aktivnosti. Pomenute visokoškolske institucije za obrazovanje i obuke pomoraca već imaju razvijenu saradnju u okviru održavanja međunarodnih konferencija „Kotor International Maritime Conference (KIMC)“ u organizaciji Pomorskog fakulteta Kotor i konferencije „Naše more“, čiji je organizator Sveučilište u Dubrovniku, a u pripremi je i zajednički projekat prekogranične saradnje iz oblasti inovativnih tehnologija u pomorstvu i pomorskom obrazovanju.

Potpisani Protokol o saradnji predstavlja još jedan uspješan korak ka učvršćivanju i razvijanju naučne i obrazovne saradnje i razmjene Pomorskog fakulteta Kotor sa srodnim fakultetima i univerzitetima iz okruženja, u korist unapređenja naučno-istaživačke djelatnosti i obrazovnog procesa za buduće pomorce iz našeg regiona.

Izvor:UCG

Najčitanije