28 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski fakultet Kotor potpisao ugovor o saradnji sa kompanijom Adriatic 42

Foto UCG

Nakon nekoliko uvodnih i dogovornih sastanaka, na Pomorskom fakultetu Kotor zvanično potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore i kompanije Adriatic 42. Ugovor će predstavljati dobru osnovu za buduće zajedničke projekte, predavanja, radionice, za proširivanje nastavnih i istraživačkih baza Fakulteta, profilisanje određenih nastavnih modula, ali i za mogućnosti budućeg zaposlenja studenata i alumnista Fakulteta.

Ugovor su potpisali dekan Fakulteta, prof. dr Špiro Ivošević i izvršni direktor Adriatic 42, gospodin Guillaume Roche. Sastanku su još prisustvovali gospođica Ljiljana Premović i gospoda Milan Bošković i Željko Vlaović ispred kompanije Adriatic 42, i prof. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za inovacije i razvoj, i doc. dr Zorica Đurović ispred Pomorskog fakulteta Kotor.

Nakon potpisanog Ugovora, predstavnici Adriatic 42, kako je i bilo najavljeno, održali su prezentaciju za prisutne studente i druge zainteresovane. Tom prilikom, gospodin Roche predstavio je projekat i planove kompanije Adriatic 42 koja se, na mjestu nekadašnjeg Brodogradilišta u Bijeloj, bavi remontovanjem i servisiranjem jahti i drugih većih plovila.

Foto UCG

Gospođica Premović je u drugom dijelu prezentacije predstavila organizacionu šemu ljudskih resursa Kompanije, a u skladu sa tim i mogućnosti zaposlenja i pripravničkog stažiranja za studente i alumniste Pomorskog fakulteta Kotor, kao i druge relevantne stručne profile. Uz ponuđene informacije i odgovore na pitanja studenata i ostalih prisutnih, podijeljeni su i upitnici putem kojih studenti mogu da iskažu interesovanje za određene profile i poslove u okviru ove prestižne kompanije.

Održana prezentacija prva je u nizu planiranih koje će se redovno održavati na Fakultetu ili u objektima Adriatic 42 u svrhu redovnog informisanja studenata i bavljenja temama od zajedničkog interesa.

Najčitanije