23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorskoj školi u Bakru bespovratna sredstva za opremu i školski brod

Vila-Velebita

Pomorskoj školi Bakar danas dodijelit će se bespovratna sredstva za nabavu školske opreme za izvođenje nastave sukladno zahtjevima STCW Konvencije. Ugovor o dodjeli potpisat će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković  i ravnatelj Pomorske škole Bakar Gordan Papeš.

Ukupna vrijednost Ugovora iznosi 1.061.597,50 kuna, a  bit će utrošena za nabavu računalne opreme (software za izobrazbu), za popravak i održavanje školskog broda “Vila Velebita II” te sredstva namijenjena projektu nabave opreme za hidrauliku (nastavno pomagalo).

Dodjelom bespovratnih sredstava želi se utjecati na ostvarivanje ciljeva iz Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine, kroz promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete obrazovanja učenika u srednjim školama koje provode strukovne programe u sektoru pomorstva, ističu u Ministarstvu mora Jedna od mjera za postizanje ovih ciljeva sastoji se i od osiguranja materijalnih uvjeta za učinkovito provođenje naobrazbe sukladno zahtjevima STCW Konvencije.

Najčitanije