26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Poništen sporni konkurs nakon sastanka direktora bolnice u Kotoru i Meljinama

Bolnica Meljine – foto SOHN

Nakon jučerašnjeg obilaska bolnice Meljine u Herceg Novom, od strane direktora Opšte bolnice Kotor Davora Kumburovića odlučeno je da se poništi prošlonedjeljni konkus kotorske bolnice, te naredne sedmice raspiše novi.

Podsjetićemo da je sporni konkurs podrazumijevao da od 150 radnika koliko bolnica Meljine broji, 59 izgubi posao, dok ostatak nađe namještenje u Opštoj bolnici Kotor.

Sindikalna organizacija bolnice Meljione, bila je isključiva u stavu da nijedan zaposleni neće konkurisati na takve oglase. Medicinska direktorka bolnice Meljine Olivera Elez je saopštila da je dr Kumburović obišao sva odjeljenja i sa njom razgovarao o novoj organizaciji, budući da će ova bolnica u sistemu javnog zdravstva, funkcionisati kao odjeljenje kotorske bolnice.Elez je objasnila će najveći broj radnika ipak ostati na svojim radnim mjestima, a vrlo mali broj njih biti prekvalifikovan. Dio njih će uskoro biti penzionisano.

– Novi konkurs biće raspisan naredne sedmice. Suština je da će Bolnica Meljine u ovakvoj organizaciji, sa svim odjeljenjima i dalje funkcionisati kao dio kotorske. Međutim, cilj je naš i Ministarstva da se što prije obezbijedi dovoljno sopstvenog medicinskog kadra da bi se Bolnica Meljine mogla izdvojiti iz OB Kotor i funkcionisati kao samostalna – kazala je Elez.

Smatra da će do osamostaljennja “proteći dosta vode” s obzirom na deficit ljekara kako u Crnoj Gori tako i okruženju.

Prošlog petka je u u Ministarstvu zdravlja postignut dogovor da većina osoblja bude zadržana, odnosno zbrinuta, te da do 1.marta moraju biti zaključeni svi oglasi za radna mjesta, kako bi Bolnica Meljine prešla u javni zdravstveni sistem u punom kapacitetu, a ne kao stacionar, kako je pomenuto Ministarstvo isprva zamislilo. Stalno zaposleni radnici, dobili su decembarsku platu, dok oni po ugovoru, baš kao ni penzioneri, još uvijek nisu

Izvor:Dan

Najčitanije