16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Niko od zaposlenih u bolnici Meljine neće se javiti na konkurs Opšte bolnice Kotor

Bolnica Meljine – foto SOHN

Zaposleni u bolnici Meljine u Herceg Novom neće se javiti na konkurs kotorske bolnice, u čijem sastavu će u narednom periodu raditi, jer su nezadovoljni namjerama da se otpusti dio medicinskog i nemedicinskog osoblja i smanje kapaciteti ove ustanove, kazala direktorica Opšte bolnice Meljine Olivera Elez.

Ona je kazala da je prema raspisanom trodnevnom konkursu, značajno smanjen broj zaposlenih u bolnici i usluga koje ta ustanova sada pruža građanima Herceg Novog.

Pojasnila je da je u razgovoru sa direktorom Opšte bolnice Kotor informisana da hospitalizovani pacijenti mogu da budu samo na internom odjeljenju, da ima mjesta za samo dva hirurga koji će raditi ambulantno, kao i da se u bolnici Meljine mogu raditi samo hitni porođaji, što je nelogično.

Poručila je da takav koncept nije prihvatljiv zaposlenima, kao i da nije ispoštovan dogovor o tome da Meljine uđu u sistem javnog zdravstva u punom kapacitetu.

Zaposleni su u petak protestovali zbog konkursa opšte bolnice Kotor, jer za slobodna radna mjesta nijesu predviđeni svi radnici bolnice Meljine. Tražili su hitan sastanak sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i premijerom Dritanom Abazovićem, poručivši da nijesu primili ni decembarsku platu. Iz Opštine Herceg Novi poručili su da snažno stoje uz radnike Opšte bolnice Meljine.

Istakli su da lokalna uprava u ovom slučaju nije nadležna, ali da će, kao i uvijek do sada, stati uz radnike i zahtijevati od nadležnih državnih organa da ih upoznaju sa kompletnom situacijom i da svi zaposleni postanu dio javnog sistema.

Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak upitala je da li se takvim pripajanjem bolnice kotorskoj brišu Meljine i možda na taj način prividno gase.

Izvor:Vijesti

Najčitanije