14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ponovo otvoren akvarijum Boka, sa novim sadržajima…

Akvarijum Boka

Akvarijum Boka danas je ponovo otvoren za posjetioce nakon dva mjeseca renoviranja enterijera i postavljanja dva nova akvarijumska bazena. Ove radove je podržao projekat EXCHAngE.

– Nadamo se da će renovirani akvarijum obezbijediti zadovoljstvo posjetilaca na visokom nivou. Ono što je još važnije, akvarijum sada ima poboljšane uslove za pripremu morske vode i generalno bolje uslove života za sve izložene morske organizme – saopšteno je iz Instituta za biologiju mora.

Ponovno otvaranje akvarijuma nudi i novo iskustvo za posjetioce na izložbi na otvorenom, opremljenoj sa dva izložbena paviljona, u kojima se predstavlja nevidljivi svijet mora, kao i načini zaštite Jadranskog mora od zagađenja. Pored toga, dva LED totema emituju info materijal o akvarijumu i fascinantne činjenice o moru.

Kako je navedeno, ponovno otvaranje akvarijuma uvodi i novi proizvod: plavu kartu.

– Razvijen je specijalno za posjetioce prekograničnog područja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Plava kartica

Plava karta omogućava posjete po sniženoj cijeni na sledećim tematskim rutama: Dubrovnik i Akvarijum (Hrvatska), Kotor i Akvarijum Boka (Crna Gora), Vodena staza Hutovo Blato i Vodena staza Mostar (Bosna i Hercegovina). Očekujemo da će Plava karta poboljšati prekograničnu mobilnost turista i doprinijeti poznavanju prekograničnog vodenog biodiverziteta – navodi se u saopštenju.

Najčitanije