13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro do sada prodao 300 stanova

Regent Porto Montenegro

Porto Montenegro je do sada prodao 300 stanova, od čega 90 kompanijama, a 210 fizičkim licima, saopšteno je iz ove kompanije.

Koliko je kroz prodaju stanova naplaćeno i vraćeno PDV nijesmo uspjeli saznati jer, kako je objašnjeno iz Poreske uprave, prihod se prijavljuje mjesečno zbirno, bez obzira na vrstu proizvoda ili usluge.

Porto Montenegro je ove stanove prodavao po stopi PDV-a od 17 i 19 odsto, zavisno koja je važila u kojem periodu, jer po našem zakonu PDV se plaća na novoizgrađenu nepokretnost.

Fizička lica koja od Porto Montenegra kupe stanove nemaju parvo na odbitni-povraćaj ovog poreza. Kompanije kupci imaju parvo na povraćaj PDV-a ukoliko taj prostor koriste u poslovne svrhe, i kao takav ga i kupe, odnosno ako imaju poreski kredit, jer im je ulazni PDV veći od izlaznog.

Iz Poreske uprave rečeno je, pozivajući se na uvid u ugovore o kupoprodaji koji se nalaze u Porto Montenegro, a koje posjeduje Poreska uprava, da je od 2007. do danas prodato 260 nepokretnosti ukupne vrijednosti 217.295.150 eura.

Najčitanije