24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro podržava JK Delfin

Donacija JK Delfin

Kompanija Adriatic Marinas i ove godine nastavlja da podržava Jedriličarski klub Delfin iz Tivta, kroz godišnje sponzorstvo u vrijednosti od 3.000 eura, koje će biti usmjereno za intenzivne pripreme mladih jedriličara.

Izuzetno smo zahvalni na sponzorstvu, i na logistickoj podršci kao i promociji jedrenja. Rezultati kluba pokazuju kontinuirani napredak. Igor Les je 50. na svjetskoj listi u klasi Laser Standard, što je do sada najbolji plasman, i započeo je krug kvalifikacija za OI Tokio 2020, istakao je predsjednik JK Delfin Rober Farkaš.

Kompanija Adriatic Marinas je višegodišnji prijatelj i sponzorski partner Jedriličarkom klubu Delfin –  jedrenje je tradicionalan sport u Boki Kotorskoj, i kroz ovu, i ostale donacije, želimo da što više podržimo mlade talente u lokalnoj zajednici. Bilo da jednog dana oni postanu vrsni jedriličari i olimpijci u ovom sportu, ili se vremenom fokusiraju na jahting industriju i uslugu, marina za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro uvjek će biti njihovo dobro poslovno okruženje, istakla je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata.

Nove nade jedrenja, juniorski tim JK Delfi Iliju Marković i Irinu Kusovac, očekuju dva najznačajnija takmičenja ove godine: Svjetsko prvenstvo u klasi Laser 4.7 u Belgiji krajem jula i Evropsko u oktobru u Španiji.

Flora Art

Flota Optimista je porastu i izvjesno je da ćemo iz njihovih redova uskoro imati novu generaciju u Laser. Naši jedriličari intezivno treniraju i takmiče se tokom cijele godine, kako u Boki tako i na medjunarodnim takmičenjima. Vjerujem da uspjesi i aktivnosti naših takmičara inspirišu djecu da i sami nauče vještinu jedrenja. Pozivamo ih da se priključe Delfinovoj ljetnjoj školi jedrenja za djecu od 8 do 15 godina,  koja počinje prve subote juna i traje do kraja avgusta,  dodao je Farkaš.

 

Najčitanije