12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Portonovi bio domaćin internacionalne regate EST105

Portonovi / regata

Tradicionalna EST105 regata, koja je privukla veliki broj jedriličara i ljubitelja jedrenja, zatvorila je majska dešavanja u Portonovom.

Od 26. do 28. maja Portonovi je bio domaćin internacionalne regate EST105 koja je spojila Bari i Herceg Novi.

“U toku ova dva dana, Portonovi je privukao veliki broj jedriličara i ljubitelja jedrenja, ali i svih onih koji željno iščekuju ljetnju sezonu, koji su uživali u morskim aktivnostima i bogatom zabavnom programu koji ih je pratio”, navodi se u saopštenju.

Duh uzbudljivih morskih aktivnosti nastaviće se i od 10. do 12. juna, kada će biti održana Portonovi regata Bokeška ostrva, i to treći put.

“Ovo je idealna prilika da se proslavi i početak rada Portonovi Yacht Club-a koji obećava da bude novi centar okupljanja ljubitelja jedrenja iz čitavog regiona, a i šire”, rekli su iz Portonovog.

Uz brojne aktivnosti, među kojima su i časovi jedrenja sa iskusnim jedriličarima, klub nudi brojne pogodnosti za svoje članove koje će im omogućiti da izvuku maksimum iz onoga što jedrenje nudi.

Portonovi / regata

“Nije slučajno da se dvije ovako velike regate odvijaju u Portonovom, kao ni da je on domaćin jedriličarskog kluba po svjetskim standardima. Portonovi Marina je uvela visoke standarde kad je boravak jahti na crnogorskom primorju u pitanju”, navodi se u saopštenju.

Sa ukupno 238 vezova, marina može da primi jahte do 70 metara unutar i 120 metara van marine. Trenutna popunjenost obećava da će ove godine u njoj biti rekordan broj jahti koje će moći da imaju 24-satni servis zaposlenih.

“Upravo je sinegrija između atmosfere koju nosi Portonovi sa svojim dešavanjima i Portonovi Marine i jedriličarskog kluba ono što čini ovaj rizort posebnim. Uz to, nedavno je otvorena i Portonovi plaža koja, još od prethodnih sezona, privlači pažnju posjetilaca, a koja i zvanično najavljuje otvaranje ovogodišnje sezone”, dodaje se u saopštenju.

Zaposleni i organizatori već najavljenog bogatog programa ovog ljeta optimistični su da će ovo biti ljeto kada će Portonovi zasijati u svom punom sjaju.

Izvor:Mina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije