16 C
Kotor

Slušaj online radio

Portonovi u duhu Praznika mimoze

Portonovi

Praznik mimoze ove godine počinje 15. februara i trajaće sve do 3. marta, a u bogatom programu zabavnih i sportskih dešavanja naći će se i Portonovi.

U okviru 55. Praznika mimoze, tradicionalna berba mimoze i povorka od Kumbora do Baošića biće organizovana u subotu, 17. februara. Povorka sa mažoretkama, Gradskom muzikom Herceg Novi, Mjesnom muzikom Đenović i trombonjerima proći će kroz Portonovi od 9 sati i 30 minuta uz kratko zadržavanje na Marina trgu gdje će odsvirati nekoliko numera.

Nakon toga povorka nastavlja do Đenovića i Baošića.

One&Only Portonovi od 18. februara do 3. marta će biti pretvoren u cvjetnu bajku, zahvaljujući radovima djece iz osnovnih škola i vrtića. Mladi umjetnici će imati priliku da  kreiraju dizajne haljina inspirisanih mimozom, koje će biti izložene u lobiju tokom samog festivala. U baru Caminetti će biti organizovana radionica za djecu gdje će ukrašavati haljine od cvijeća, inspirisanih Mimozom.

Portonovi u duhu Praznika mimoze

Riblja večera održaće se ove godine u restoranu La Veranda, 23. februara od 19:00 časova. Gosti će uživati uz najfinije tradicionalne specijalitete i u muzici klape Castel Nuovo.

Takmičenje u piciginu najavljeno je za 2. mart na Portonovi Beach Club-u.

Do kraja februara U Portonovom možete uživati u posebnoj ponudi za boravak u luksuznim jednosobnim rezidencijama po cijeni od 176 eura za dvije osobe. Za goste su pripremili besplatnu 30-minutnu masažu, doručak na bazi švedskog stola, besplatan pristup modernoj teretani i osigurano vlastito parking mjesto.

Praznik mimoze je tradicionalna manifestacija u slavu cvijeta mimoze, jedna od najposjećenijih i najdugovječnijih na našim prostorima. U okviru festivala organizovan je veliki broj programa među kojima su najpoznatiji maskenbali za djecu i odrasle, Fešta od mimoze, ribe i vina koja privlači oko 20 000 gostiju svake godine, Međunarodna izložba cvijeća i promenadni koncerti duvačkih orkestara i mažoretki.

Najčitanije