20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bar – U požaru stradalo četvoro, od kojih troje maloljetnici

Bar požar – Foto Info Bar

Povodom današnjeg požara koji se dogodio u romskom naselju, u podnožju brda Volujica, a u kojoj se živote izgubili žena i troje djece, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izjavio je da je to jedna od najvećih tragedija koja je zadesila taj grad.

-Služba zaštite i spašavanja relativno je brzo stigla na teren, borila se sa vatrenom stihijom, uspjela da lokalizuje požar.

Nije bilo lijepo vidjeti jutros kako se požar širi. Na kolegijumu smo formirali tim koji će se baviti ovim slučajem.

Ovih dana, porodice preminulih biće smještene kod rođaka, dok se ne pronađe trajno rješenje Opština će preduzeti interventne mjere, počevši od sahrane preminulih-saopštio je Raičević.

Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj saopštio je da je, prema njegovim saznanjima, oko 35 ljudi ostalo bez krova nad glavom.

-Ovo nije jedino naselje u Crnoj Gori sa ovakvim uslovima.

Ako država želi da bude sljedeća članica Evropske unije, moraće da reaguje i utiče na rješavanje ovog problema-naveo je Šaljaj.

Načelnik Direkcije za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Sokolj Beganaj, poručio je da današnji događaj predstavlja ,,veliku tugu i tragediju“.

Najčitanije