7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Poslije Broza – samo bruka i nervoza! – čitulja za Tita danas je hit na društvenim mrežama

tito

Na današnji dan prije 40 godina umro je maršal nekadašnje Jugoslavije, Josip Broz Tito.

Na društvenim mrežama se pojavila čitulja koju je objavio Generalni konzulat SFRJ u Tivtu.

“Običnim smrtnicima se daje 40 – to dnevni pomen, a nama je danas tačno 40 godina žalosti, bola i tuge, sunovrata, poniženja, siromaštva i besomučnog otimanja društvene imovine, Voljeni naš druže Josip Broz Tito. Dok si ti bio “Putnik mira” i mi smo bili građani svijeta, a tvojim odlaskom u legendu tvoji “vjerni” poltronipostali su vazali koji su nas uveli u dužničko ropstvo, u kolonije, protektorate i dominione – napisano je u čitulji koja se deli po društvenim mrežama.

Tvoje genijalne riječi “Nijedna naša republika nebi bila niko i ništa da nismo svi zajedno” odzvanjaju u ušima kao proročanstvo svima podjednako od Vardara pa do Triglava!

Poslije Broza – samo bruka i nervoza!”, napisali su u čitulji aktivisti Generalni konzulat SFRJ u Tivtu.

Gromki zvuci bili su dovoljan poziv građanima Tivta da požure ispred Generalnog konzulata SFRJ u Tivtu, poštujući fizičku distancu – jedinstveno putovanje kroz vrijeme i prostor – Rimejk utakmice Hajduk – Crvena Zvezda koja je prekinuta na vijest o smrti druga Tita u “real-time” – jedinstven performans. Sjećanje, suze, uzdasi… uostalom sve znate. “I sve što kažete ja sam rekao Smrt fašizmu – sloboda narodu!”. Pogledajte kako je Konzulat SFRJ u Tivtu obilježio 40 godina od smrti Tita.

Najčitanije