10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Posljednji refuli Festivala vjetra

Regata – Festival vjetra

Festival vjetra jedri na krilima dobre energije spremajući posljednje refule- finalne sadržaje bogatog programa koji nas očekuju u Tivtu tokom vikenda. U subotu se jedrilo po izuzetno povoljnom vjetru, popodne je rezervisano za regatu maketa jedrilica, dok je večeras na programu posljednji dan Morskog ritma zivota- Festivala alternativne kulture MORŽ.

Uživanje je raditi zajedno, prateći uslove koje postavlja priroda. Svetivatska fešta od dobrih vjetrova danas je počela na moru. Dok se jedri Tivatska regata UNA Montenegro Cup za klase Optimist, Laser, Laser Pico i J70, u toku su posljednje pripreme za  sutrasnju 17. Tivatsku regatu krstaša i prateći program posljednjeg dana Wind Festa.

MORŽ nam je prethodnih večeri donio vjetrove indie popa I trance bluesa, a ovogodišnje se izdanje završava uz punk rock i pobjednike BUNT festivala RTS-a, Laganu Sredu iz Srbije. Sa njima je i ekipa srpske nacionalne televizije koja uživa na suncu pred večerašnji koncert u sali DTV Partizan. MORŽ i posljednje večeri pliva u tri discipline. Posjetioci prije koncerta mogu pogledati izložbu najboljih ilustratora sa naših prostora i film “Prometej sa otoka Visevice.” Vatroslava Mimice.

Učinjena je provista za nedjeljni objed za učesnike regate, pa je večeras u klubu radna akcija sjeckanja za grande toć. Na Ponti Seljanova postavljena je scena, na kojoj će u nedjelju biti dodjeljene nagrade najboljim učesnicima svih regata održanih tokom Festivala vjetra i koncert splitskog sastava TBF. Video tim je na moru, hvata kadrove takmičenja 32 učesnika u klasama Optimist i Laser, a jedri i pet ekipa u popularnim J70 brodovima PMYC, s kojim je ove godine organizovan J70 Cup Tivatske regate.

Inicijalno planiran nastup GPD Tivat na startu regate na Ponti Seljanova, sutra u podne zamijeniće koncert tivatskog benda Milky Wave. Ulica Ponta Seljanova će povodom programa Festivala vjetra od 11 do 24 sata biti zatvorena za saobraćaj.

Muzički program će se nastaviti do ceremonije dodjele nagrada i zatvaranja festivala, koja počinje u nedjelju, 24.aprila u 20 sati. Naš gost je jedriličar Antonije Pušić, muzički zvan Rambo Amadeus.

Festival vjetra zatvoriće koncert fenomenalnog TBF. Stižu nam carevi dobrih poruka kontra loših vjetrova, koji već 30 godina ukazuju da može kontra. Alles gut!

Najčitanije