22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Kotor i fondacije “Budi human”

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Kotor i fondacije “Budi human”

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić u petak je sa koordinatorkom Nevladine fondacije „Budi human“, Dajanom Ljiljanić potpisao Memorandum o saradnji.

„Zadovoljstvo je biti dio ovakve akcije. Nadam se da će ovo biti uvod u dugoročniju saradnju. Tu smo kao sistemski i strateški partneri sada i bićemo u svakoj konkretnoj akciji. Ovo su najbolje utrošena sredstva koja Opština prihoduje, a nadam se da ćemo kao društvo i država pronaći metode da akcije NVF „Budi human“ budu što rjeđe i manje potrebne“, kazao je predsjednik Jokić.

On je zaključio da je obaveza svih nas da stvaramo uslove da liječenje bude obaveza države, a ne rezultat pokazivanja humanosti građana i organizacija.

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Kotor i fondacije “Budi human”

Prepoznajući zajednički interes za intenzivnijom saradnjom u cilju doprinosa društvenoj odgovornosti, afirmišući empatiju i humanost kao najuzvišeniju vrlinu, predsjednik Jokić i Ljiljanićeva su postavili za cilj da kroz zajedničko djelovanje pružaju podršku djeci koja se bore sa teškim oboljenjima.

Međusobna saradnja će se razvijati na način što će Opština Kotor prihode od ulaznica za „Kotorski festival pozorišta za djecu“ transferisati na opšti račun Fondacije „Budi human“, a Fondacija će sredstva podjednako rasporediti djeci koja čekaju na liječenje.

Potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević, kao i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Tatjana Kriještorac.

Najčitanije