16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan sporazum o saradnji Herceg Novog i ruskog grada Ribinska

Potpisivanje sporazuma HN-Ribinsk

Saradnja u oblasti turizma, privrede, kulture i sporta u fokusu je sporazuma koji su juče potpisali predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i gradonačelnik ruskog grada Ribinska Denis Valerijevič Dobriakov, saopšteno je iz lokalne uprave.

Predstavnici dva grada  izrazili su namjeru da rade na jačanju veza i razvoju partnerstava među institucijama, udruženjima i preduzetnicima.

“Saradnja će da se odvija prije svega na polju turizma, privrede, kulture i sporta. To su oblasti o kojima smo razgovarali i koje definitivno povezuju naša dva grada”, istakao je Katić.

Potpisivanje sporazuma HN-Ribinsk

Prva zvanična posjeta i sastanci čelnika uslijedili su nakon što je ovaj ruski grad iskazao želju za saradnju sa Herceg Novim. Tokom dvodnevne posjete i prijema u Kabinetu predsjednika, gosti su upoznati sa potencijalima našeg grada, brojnim projektima i planovima.

Katić je kazao da je dogovorena i uzvratna posjeta predstavnika lokalne uprave i hercegnovskih privrednika Ribinsku, gdje će imati priliku da predstave grad i njegove razvojne mogućnosti.

Potpisivanje sporazuma HN-Ribinsk

Gradonačelnik Ribinska Denis Valerijevič Dobriakov je potvrdio da su široke mogućnosti saradnje i kazao da će posjeta hercegnovske delegacije biti ozbiljno pripremljena jer je osim formalnih odnosa uprava dva grada, veoma važno uspostavljanje kontakata među preduzetnicima.

“Ukoliko ta važna oblast preduzetništva prepozna svoj interes i sama saradnja naših gradova ići će bržim tempom”, smatra Dobriakov.

Srećan je što se prva zvanična posjeta delegacije grada Ribinska realizuje tokom trajanja manifestacije Dani ruske kulture.

Najčitanije