31.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan Ugovor o saradnji između CZK Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje

CZK i FDU

Sa ciljem sticanja praktičnih znanja, vještina i kompetencija za potencijalno bolje uključivanje i integraciju studenata na tržište rada, potpisan je ugovor o saradnji između JU Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju – saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Centar za kulturu Tivat se posvećeno bavi pozorišnom umjetnošću na kvalitetan način, kroz samostalnu produkciju, koprodukciju, organizaciju respektabilnog festivala Purgatorije.

“To je prepoznato i van granica Crne Gore. Iako nijesmo pozorište u formalnom smislu, stojimo nerijetko rame uz rame sa nacionalnim teatrima regiona, te je Tivat prepoznat kao značajan pozorišni centar. Zato, želimo dati doprinos razvoju umjetnosti i na način što ćemo podržati mlade kadrove ove branše, koji su na početku karijere. Potpisivanje ovog ugovora o saradnji je novi zamajac, podsticaj i obaveza za kooperaciju, u interesu umjetnosti. Završne pripreme i premijera studenstke master predstave u Tivtu je upravo praktična realizacija ovog ugovora”, izjavio je direktor Centra za kulturu Tivat Goran Božović.

Dekan Edin Jašarović izrazio je u ime Fakulteta dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore posebno zadovoljstvo što se potpisivanjem Ugovora o programskoj i tehničkoj saradnji nastavlja dugogodišnja izuzetno plodotvorna saradnja sa CZK Tivat, koja, kako napominje Jašarović, rezultira konkretnim pozorišnim projektima sa visokom estetskom vrijednošću i potencijalom za komunikaciju sa publikom.

U tom pravcu, navodi se u saopštenju, treba se podsjetiti i prethodnih saradnji na sličnim projektima, kao što je sinoćna premijera ispitne predstave master studija Glume “Laku noć, majko”.

“Kada smo u koprodukciji sa CZK Tivat realizovali izuzetno zapažene predstave “Tre sorelle”, “Druga strana vjetra”, kao i mnogobrojne druge. Zato se u perspektivi nadamo, kako ističe dekan Jašarović, da ćemo u što skorijem vremenu nastaviti da sarađujemo i na drugim programskim sadržajima kao što je na primjer promocija studentskog filma koji može podstaći interesovanje za stvaralaštvo mladih autora unutar posebnih programskih formi koje bismo realizovali sa CZK Tivat. U to ime izražavamo posebno zadovoljstvo što smo kod aktuelnog menadžmenta CZK Tivat, te konkretnije u podršci i pomoći direktora Gorana Božovića prepoznali otvoreni i iskreni partnerski odnos kojim ćemo dalje produbljivati našu programsku saradnju”, piše u saopštenju.

Najčitanije