23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan ugovor za izgradnju pristupne saobraćajnice za autobusku stanicu u Igalu

saobracajnica

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić potpisao je ugovor sa “Entext inžinjeringom” kao najpovoljnijim ponuđačem na tenderu za izgradnju pristupne saobraćajnice za autobusku stanicu u Igalu. Time je zaokružen višemilionski projekat koji će Herceg Novom konačno donijeti benefite na koje čeka godinama.

Tenderom je precizirana vrijednost radova koja sa PDV-om iznosi oko 800 000 eura, a sredstva obezbijeđuje Uprava za kapitalne projekte po ugovoru koji je potpisala sa Opštinom Herceg Novi  za realizaciju putne infrastrukture i niskogradnje.

U ugovoru su definisani podugovarači – Telemont i Geoengineering, oba iz Podgorice.

Izvođač će biti uveden u posao u roku od 15 dana od dana prijave građenja objekta, a potom će imati šest mjeseci za izgradnju pristupne saobraćajnice.

Značaj ove pristupne saobraćajnice, pored njene glavne funkcije, ogleda se i u činjenici da će biti izvedeni i radovi na izgradnji saobraćajne infrastrukture u neposrednoj blizini, kako bi mještani okolnih naselja imali uređene puteve i saobraćajnice koje vode do njihovih domova, bez stvaranja gužvi tokom ljetnjeg perioda.

Najčitanije