31.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan ugovor za nastavak radova na izgradnji saobraćajnice MR2, rok za završetak radova je 48 dana

MR 2

Nakon završetka tenderske procedure, danas je u Opštini Tivat potpisan ugovor o završetku preostalih radova na izgradnji saobraćajnice MR2 u Radovićima. Radove će izvoditi novoizabrani izvođač “Bemax” d.o.o. iz Podgorice, a vrijednost ugovora iznosi 1.662.049,11€ sa uračunatim PDV-om. Rok za završetak ugovorenih radova je 48 dana od uvođenja izvođača u posao, a početak radova očekuje se već naredne sedmice.

Nakon potpisivanja ugovora, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednik Jovan Brinić i direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan zajedno sa novim izvođačem obišli su lokaciju budućeg kružnog toka u Radovićima, odakle će početi radovi i koji će buduću MR2 saobraćajnicu spojiti sa prethodno završenom dionicom MR1.

Do sada je u izgradnju MR2 Opština investirala oko 600.000 eura i na tom je projektu završeno oko 50 odsto radova. Zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza, Opština Tivat prošle godine je jednostrano raskinula ugovor sa prvobitnim izvođačem, kompanijom „Civil engineer“.

Saobraćajnica MR2 dužine 605 metara, predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima. Planirano je da saobraćajnica prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija pomenuti kompleks i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi. Izgradnjom MR1 i MR2 rasterećuje se regionalni put Tivat – Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućava brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay.

Najčitanije