22.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija: Pad “ukrajinskog” drona nedaleko od Moskve, osujećen napad raketom kod Krima

Moskva

Rusija je tokom noći izvela niz zračnih udara na ukrajinske gradove od Harkiva do Odese. Ukrajinci su jutros dronovima napali rusku flotu kod Sevastopolja na Krimu, ali Kremlj tvrdi da je napad odbijen. Najžešće borbe i dalje se vode u Bahmutu i Marinki.

Predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da ne mogu odustati od Bahmuta jer bi to proširilo bojište, a ruskim snagama omogućilo napredovanje prema Kramatorsku i Slovjansku. Ponovio je da pripremaju protuofenzivu.

Rusija: Pad ukrajinskog drona nedaleko od Moskve, osujećen napad raketom kod Krima

Rusija je u ponedjeljak saoptila da se “ukrajinski” dron srušio na oko 50-ak kilometara od Moskve, pri čemu nije došlo do ljudskih žrtava niti materijalne štete i da je u ranim jutarnjim satima osujetila napad dronom na svoju Crnomorsku flotu u Sevastopolju, na Krimu.

– Dron ukrajinske proizvodnje srušio se na području Bogorodska, 50-ak kilometara istočno od Moskve, a pronađen je u jednoj rječici u šumi, napisao je na Telegramu dužnosnik Igor Suhin.

Ovo je drugi takav incident u blizini Moskve od početka ruske invazije u februaru 2022.

Prema anonimnom izvoru koji prenosi Ria Novosti, dron nije imao “nikakvo streljivo”, dok drugi izvor tvrdi da je moguće da je moguće da je nosio 18 kilograma eksploziva.

Zbog incidenta je Suhin otkazao proslavu zakazanu za 9. svibnja u povodu pobjede protiv nacističke Njemačke 1945.

Zbog sigurnosne situacije proslave su otkazane u više ruskih oblasti, od Kurska do Belgoroda te na Krimu, no vojna parada na Crvenom trgu u Moskvi će se, kako sada stvari stoje, održati.

U ranim jutarnjim satima Rusija je osujetila napad dronom na svoju Crnomorsku flotu u Sevastopolju, na Krimu, priopćilo je ministarstvo obrane.

– Oko pola četiri ujutro, režim u Kijevu je pokušao napasti bazu Crnomorske flote u Sevastopolju s tri brza plovila bez posade, priopćilo je ministarstvo.

Rusija je uništila sva tri pomorska drona, nema žrtava niti gubitaka, dodaje se u priopćenju.

Trenutno je u Sevastopolju na snazi prekid trajektnog prijevoza, javio je Interfax. Vlasti nisu objavile razlog, no agencija podsjeća da se to u više navrata dogodilo, ili zbog napada dronovima ili zbog oluje.

Kijev nikada nije javno preuzeo odgovornost za napade u Rusiji i ukrajinskom teritoriju pod kontrolom Rusije.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije