21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpredsjednik Vlade Šćekić podržao ideju izgradnje sportskog kompleksa kod Aerodroma Tivat

Foto CG News

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Tivat, gdje je posjetio Sportsku dvoranu Tivat, nedavno adaptirane prostorije Omladinskog centra na Seljanovu i tivatski Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju. On je sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima razgovarao na temu jačanja sportske infrastrukture, demografije i sprovođenja omladinske politike u Tivtu.

„U proteklom periodu Opština Tivat je uložila značajna sredstva u sportsku infrastrukturu.“ – rekao je Komnenović i izložio plan budućih ulaganja u ovu oblast, koji za ovu godinu iznosi oko 1,3 miliona eura. „Centralna tema razgovora bila je izgradnja sportskog kompleksa na prostoru nekadašnjeg poljoprivrednog dobra “Montepranzo” preko puta Aerodroma Tivat“ – istakao je predsjednik opštine naglašavajući značaj ovog projekta u pogledu razvoja sporta i sportskog turizma. On je zatražio podršku Vlade i resornog ministarstva kada je u pitanju ovaj projekat, ali i pomoć u rekonstrukciji postojeće Sportske dvorane.

„Kada vidimo kako i koliko Opština Tivat ulaže u sport, nama u Ministarstvu je zadovoljstvo da im damo vjetar u leđa“ – poručio je potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić. On je izrazio punu podršku ideji izgradnje sportskog kompleksa kod Aerodroma Tivat  i potvrdio kako će ovaj projektni predlog izložiti Vladi i premijeru.

„Realizacija ovog projekta je veoma važna ne samo za Tivat nego i za cijelu Crnu Goru, i za naše sportiste ali i turiste. Za koji dan je Strategija o razvoju sporta na javnoj raspravi i mi smo pozvali predstavnike Opštine Tivat da dođu na javnu raspravu i prezentuju ovu ideju. Naša je namjera da podržimo sve kvalitetne ideje.“ – kazao je Šćekić.

On je sa medijima podijelio namjeru Vlade o osnivanju tri trenažna centra od kojih će jedan biti na primorju.

Foto CG News

Opština Tivat je u ovoj godini opredjelila 45.000€ za izradu glavnog projekta rekonstrukcije Sportske dvorane. Objekat površine oko 2700m2 na dnevnom nivou posjeti 500 ljudi, a aktivno ga koristi oko 15 sportskih i drugih organizacija, ali i veliki broj rekreativaca. Kada je u pitanju sportska infrastruktura, Opština Tivat u ovoj godini planira izgradnju balon sportskog terena kod Doma zdravlja u Tivtu i dalje ulaganja u dječja igrališta, sve ovo u vrijednosti od 350.000€. U planu je izgradnja svlačionica na pomoćnom terenu Arsenala u vrijednosti od 105.000€ i novi dječji park sa igralištem i sportskim terenom na Seljanovu, projekat vrijedan 235.000€.

“Kroz prizmu demografije jako je bitno pratiti demografsku situaciju gdje se mora voditi računa o domicilnom stanovništvu kako bi kroz stvaranje boljih uslova za život, kako kroz novu sportsku infrastrukturu, tako i kroz unapređenje infrastrukture u obrazovanju, zdravstvu i socijalnom staranju”- zaključio je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade, Dragoslav Šćekić.

Delegacija Kabineta potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i Ministarstva sporta i mladih zajedno sa predstavnicima lokalne uprave, obišla je i Omladinski centar na Seljanovu u koji je investirano 70.000€, a krajem mjeseca očekuje se prijem omladinskog radnika. Opština Tivat je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine usvojila Lokalni akcioni plan za mlade za 2024. godinu, koji uključuje 42 aktivnosti koje targetiraju mlade i njihove potrebe. Za realizaciju ovog strateškog dokumenta Opština Tivat je na godišnjem nivou izdvojila više od 100.000€, a oslanjaće se i na sredstva iz donacija i fondova.

Predstavnici Vlade i Opštine posjetili su tivatski Dnevni centar gdje su upoznati sa prostornim i drugim ograničenjima postojećeg objekta, ali i sa ograničenim kapacitetima koji su već popunjeni (20 korisnika).

Sastanku u Opštini Tivat prisustvovali su državni sekretar Vladimir Obradović, savjetnica za demografiju i mlade Sanja Jokić, savjetnik za sport i sportsku infrastrukturu Milan Jančić i direktor direktorata za sport Zoran Jojić. U ime lokalne uprave sastanku su prisustvovali predsjednik SO Tivat Miljan Marković, potpredsjednik opštine Jovan Brinić, sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević i direktor Direkcije za investcije Vlado Brguljan.

Najčitanije