11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Potraga za dječakom prekinuta zbog pogoršanja vremenskih uslova

Ronioci iz Kotora koji učestvuju u potrazi, Foto: Služba zaštite i spašavanja Kotor

Zbog pogoršanja vremenskih uslova – pojačanja južnog vjetra, podizanja mora i smanjenja vidljivosti uslijed niske oblačnosti i pljuskova kiše, potraga za nestalim dječakom iz Herceg Novoga, danas je prekinuta oko 13 časova.

Pretraga akvatorijuma Topaljskog zaliva ni danas nije dala rezultate, čak ni pored korišćenja 3D sonara sa plovila Ribarske inspekcije, koji omogućava detaljnu ultrazvučnu pretragu podmorja.

Snage koje su danas sa mora, kopna i u podmorju tragale za nestalim djetetom, dobile su dva poziva od građana koji su sa obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba navrata ispostavilo da to nije tijelo utopljenika.

U prvom slučaju bila je riječ o velikoj morskoj kornjači koja je primijećenja u blizini Njivica, dok je u drugom bila riječ o drvenom kalemu za elektro-kablove koji je nekako sa obale dospio u more i plutao zalivom nošen valovima i morskim strujama.

Akvatorijum ispred grada sa mora pretraživala su dva skutera Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Foto: UPSUL

Elektronski traking putanje kojim plovilo Ribarske inspekcije “Nada” sonarom pretraživao je podmorje dijela Topaljskog zaliva.

Potraga se, zavisno od meteo-uslova, nastavlja u ponedjeljak.

Izvor:S.L.

Najčitanije