16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom Međunarodnog dana mladih CDPR organizovao košarkaški turnir za mlađe pionire

Foto CDPR

Povodom Međunarodnog dana mladih u Bijeloj, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Bijela 2015 iz Bijele organizovalo tradicionalni košarkaški turnir za mlađe pionire „Bijela 2023”.

Na turniru su pored KK Bijela 2015 iz Bijele, učestvovale ekipe KK Panter iz Nikšića i KK Risan iz Risna sa igračima rođenim 2011. godine i mlađim. Turnir je održan na terenu
OŠ „Orjenski bataljon” u Bijeloj i počeo minutom šutnje prije utakmica zbog prerane smrti mladog reprezentatvca Crne Gore Ivana Ćorovića koji je izgubio najvažniju životnu bitku protiv opake bolesti.

Foto CDPR

Nakon prvih utakmica i pobjeda, KK Panter i KK Bijela 2015, u finalnoj utakmici turnira u borbi za pehar snage su odmjerile ekipe KK Panter i KK Bijela 2015. Susret je nakon velike borbe i neizvjesnosti, završen trijumfom KK Panter sa 56 : 50.

Na kraju, CDPR je pobjednika turnira KK Panter nagradilo velikim peharom koji im ostaje u trajnom vlasništvu.

Foto CDPR

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Raičević iz KK Panter. Najbolju petorku turnira po ocjeni trenera ekipa koje su učestvovale na turniru pored njega sačinjavaju: Matija Đukanović i Mihailo Savićević iz pobjedničke ekipe KK Panter, Nikola Kovačić iz KK Risan i Nemanja Radović iz KK Bijela 2015.

Najčitanije