17 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetska klavirska senzacija Peter Bence nastupom u Tivtu oduševio brojnu publiku

Peter Bence nastup u Tivtu

Svjetska klavirska senzacija Peter Bence nastupio je sinoć u Tivtu, na ljetnjoj sceni u okviru programa ovogodišnjeg izdanja Purgatorije 2023.

Riječ jeo mladom mađarskom pijanisti, kompozitoru i producentu rođenom 1991. godine.

Kao čudo od deteta, počinje da svira klavir sa dvijee godine. Sa samo sedam godina je primljen u akademiju „Franc List“ u Mađarskoj, kada je napisao i svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena.

Peter Bence nastup u Tivtu

Godine 2015. postao je poznat širom sveta zahvaljujući izvanrednoj obradi pesme Bad Majkla Džeksona, kojom je uspeo da pređe granice klasične i pop muzike. Njegovi video-klipovi imaju preko 300 miliona pregleda.

“Nije mi prvi put da sam ovdje jer sam mnogo putovao sa svojom porodicom kao mlađi. ali prvi put nastupam u Crnoj Gori. Dakle, očigledno je malo drugačije ali je zaista nevjerovatno. Volim Bokokotorski zaliv i Tivat, pelijepi su”,  kazao je Bence.

Peter Bence nastup u Tivtu

On je kazao da je ushićen što je u Crnoj Gori, sve je prošlo kako treba i publika je bila nevjerovatna.

“Osećao sam da su povezani sa muzikom svo vrijeme. Osećao sam posebno pred kraj koncerta. Vjerujem da je publika pošla kući srećni, bilo je lijepo. Možda sledeći put nastupim sa simfoniskim orkerstrom” rekao je Bence.

Peter Bence nastup u Tivtu

Goran Božović  direktor Centra za kulturu Tivat u čijoj se organizaciji dogodio ovaj koncert, uvjeren je da niko od sinoć prisutne publike na velikoj sceni nije otišao nezadovoljan već da su svi puni pozitivnih utisaka.

“Vjerujem da je svojom virtuoznošću i svojim vanserijskim talentom urezao ovaj koncert svakome u pamćenje. Ovo je bio spektakl svjetskog nivoa i nama je čast da smo uspjeli da ga ugostimo i smatram da ovo predstavlja koncert godine u Tivtu a vjerovatno I u Crnoj Gori”, kazao je Božović.

Peter Bence nastup u Tivtu

Koncert je organizovan kao jedan od pratećih programa festivala Purgatorije u okviru kojeg nas do kraja očukeje bogat i raznovrstan program. Do završetka festivala ,podsjeća Božović, ostalo je još petnaestak dana a publika će moći da pogleda još tri takmičarske predstave, nekoliko pozorišnih ostvarenja u pratećem programu i za zatvaranje pozorišni spektakl, veliku dramu Narodnog pozorišta iz Beograda, zaključio je on.

Izvor:CG News

Najčitanije