15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom Međunarodnog dana mladih CDPR organizuje tradicionalni košarkaški turnir “Bijela 2023”

CDPR košarka – ariva foto

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR)
u saradnji sa KK Bijela 2015 iz Bijele / Herceg Novi organizuje tradicionalni košarkaški turnir za mlađe pionire „Bijela 2023”.

Međunarodni dan mladih obilježava se Rezolucijom 54 / 120 od 17. decembra 1999. godine Generalne skupštine Ujedinjenih nacija svake godine 12. avgusta sa ciljem da skrene pažnju međunarodne zajednice na pitanja mladih, kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana mladih je „Zelene vještine mladih: U susret održivom svijetu”. Pomak prema ekološki održivom i klimatski neutralnom svijetu je ključan, ne samo kao odgovor na globalnu klimatsku krizu, već i za postizanje ciljeva održivog razvoja.

cdpr

Bavljenje sportom za sve, pogotovo za mlade, predstavlja jedan od načina na koji se u CDPR-a borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne da misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti.

Stoga tradicionalni košarkaški turnir „Bijela 2023” na kojem će pored domaćina KK Bijela 2015 učestvovati ekipe iz Nikšića i Risna sa igračima rođenim 2011. godine i mlađim, predstavlja jedan vid borbe i dio naših stalnih aktivnosti protiv pušenja kao bolesti zavisnosti, što je jedan od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti.

Najčitanije