9 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine sadili divlje naranče

Sadnja divljih naranci u Tivtu

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine 5. juna, Opština Tivat i Sekretarijat za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj, poklonili su malom parku na Trgu Dara Petkovića i Velikom gradskom parku nove sadnice.

Prema riječima savjetnika za zaštitu šivitne sredine u Opštini Tivat Igora Mamule, pet sadnica divlje naranče, posađene su u Njegoševoj ulici koja povezuje mali i Veliki park. One sum nabavljene povodom Evropskog dana parkova, a riječ je o stablima visine 3,5-4 metra sa već formiranim deblima, starosti oko 10 godina.

U malom parku zasađene su dvije sadnice drvenaste gravilee dok su u Velikom gradskom parku zasađene dvije sadnice pinjola. Jedno od novih stabala pinjola je donacija Tivćanke Katarine Nikolić i njene firme „Projektor“. Oba stabla su visine 4 metra i starosti oko 10 godina..

Sadnju su realizovani radnici Službe Gradskog zelenila Komunalnog preduzeća Tivat. Mališani iz vrtića “Bambi” su svojim prisustvom slučajno uljepšali julerašnju akciju, a šefica Službe Gradskog zelenila Tanja Krstović, djeci je tom prilikom objašnjavala šta je sve potrebno stablu da bi raslo.

Izvor:S.L

Najčitanije