22.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Povratak u djetinstvo u Portonovom kroz manifestaciju „RetrOlympics“

RetrOlympics

Da je Portonovi rizort mjesto odobre zabave i okupljanja, pokazao je i sinoć manifestacijom „RetrOlympics“. Rekreativni događaj namijenjen svim uzrastima u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta i Portonovog, okupio je veliki broj posjetilaca, kada su se kroz dječije sportske igre, mladima predstavile olimpijske vrijednosti. U Central parku prelijepog rizorta mališani su se zabavljali, dok su se stariji prisjetili djetinstva uz igre “Ne ljuti se čovječe”, tradicionalne “Kockice” i brojne druge.

Direktorica za marketing i komunikacije Portonovi rizorta, Adrijana Husić kazala je da su tokom ljeta imali dosta aktivnosti, koje broje preko 80 sportskih i koncertnih dešavanja.

“Danas imamo drugi događaj koji organizujemo zajedno sa Crnogorskim olimpijskim komitetom. Riječ je o veoma specifičnom događaju koji nas je sve okupio kako bi se prisjetili svih onih igara koje smo igrali kao mali”, istakla je ona.

RetrOlympics

Husićeva je naglasila da je pomenuti događaj ujedno i posljednji u ovoj ljetnjoj sezoni, dok su za septembar pripremili, kako je napomenula, veliki koncert Crnogorskog simfonijskog  orkestra na kome će se publici predstaviti numere iz Diznijevih filmova, i drugi po redu Akvatlon.

Pored brojnih igrica u veoma prijatnom ambijentu rizorta, mališani su bili u prilici da upoznaju crnogorske sadašnje i buduće olimpijce, koji su kazali da su ih upravo ove sportske igrice, koje već imaju tradicionalni epitet, i uvele u svijet sporta.

Mladi i izuzetno talentovani crnogorski jedriličar, Ilija Marković iskazao je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje Crnogorskog olimpijskog komiteta i Portonovog.

RetrOlympics

“Ovo je idealna prilika da se prisjetimo nekih starih igara koje predstavljaju i naše početke, kada je sport u pitanju. Veoma se radujem što vidim veliki broj  vesele djece koja uživaju u zajedničkom druženju, i mislim da je to upravo i cilj ovakvih manifestacija”, poručio je on.

Portonovi je divna lokacija za ovakva okupljanja, kazala je mlada odbojkašica, Melisa Cenović. Za nju su, kako je dodala, Olimpijske igre kruna jedne sportske karijere, i nešto o čemu svaki sportista sanja.

“Upravo zbog toga, jako je zanačajno da se mladi edukuju, i ovo je idealna prilika za to”, rekla je ona.

Druženje je potrajalo do 22h, a iz Portnovog navode da je iza njih veoma izazovno ljeto prepuno dešavanja, ali i najavljuju brojne događaje u cilju produžetka ljetnje turističke sezone.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije