16 C
Kotor

Slušaj online radio

Požar iznad Perasta pod kontrolom, nisu ugrožene kuće

Eduard Kovačić foto RTCG

Kotorski i vatrogasci dobrovoljnog društva Perasta, nakon dežurstva koje je trajalo cijelu noć, nastavili su da drže liniju i sprečavaju vatru koja je zahvatila brdo iznad Perasta da dođe do magistrale, kuća i elektro mreže.

Kako je za Radio Crne Gore kazao zamjenik komandira opštinske Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić, požar je pod kontrolom, objekti nijesu ugroženi, niti će biti. Istakao je da čekaju pomoć iz vazduha i nadaju se najavljenoj kiši.

“Vatrogasci su cijelu noć na terenu. Tamo je najveći dio naših kolega iz dobrovoljnog društva iz Perasta. I sada su tamo. Drže liniju, ne dozvoljavaju da se vatra spusti do grada, do magistrale”, kazao je Kovačić.

Kazao je da je razvučena linija na svakih 50 metara, gdje se nalazi po jedan kamion. On je istakao da je sjeverni vjetar promijenio smjer vatre.

“Požar nije ugašen. Pod kontrolom je u dijelu prema gradu Perastu i nijesu ugroženi objekti i neće biti nikako jer ima dovoljno vatrogasnih vozila i vatrogasaca. Što je najvažnije, tu su i mještani koji su bili cijelu noć”, kazao je Kovačić.

On je kazao da će vatrogasci i tokom dana nastaviti da dežuraju u smjenama.

Izvor:RTCG

Najčitanije