12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Požar na krovu zgrade u centru Tivta ugašen, tokom intervencije nekoliko vatrogasaca lakše povrijeđeno

Foto SZP Tivat

Nekoliko vatrogasaca je danas lakše je povrijeđeno prilikom intervencije na gašenju požara koji je oko 13 sati, izbio na krovu stambene zgrade na uglu Istarske i Njegoševe ulice u centru Tivta.

Požar je nakon sat i po vremena, stavljen pod kontrolu a vatra je pričinila veliku materijalnu štetu. Srećom, niko od stanara zgrade niti radnika koji su na njoj obavljali radove u momentu izbijanja vatre, nije povrijeđen jer su njih sve vatrogasci pravovremeno evakuisali.

Na lice mjesta izašla je Službe zaštite i spašavanja Tivta sa šest protivpožarnih vozila, a pomoć u gašenju pružili su im i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Boka“ “Tivat”i, DVD Krtoli, te kolege iz Službe zaštite i spašavanja Kotor koje su na požarište dovezli specijalnu hidrauličnu korpu za gašenje vatre na visokim objektima.

Foto SZP Tivat

Komandir SZS Tivat Milorad Giljača kazao je da je požar vatrogascima relativno kasno prijavljen, tek oko 12:55 sati kada je on već bio u rasplamsaloj fazi i to od slučajnog prolaznika, a ne od radnika koji su izvodili radove na zgradi.

Sumnja se da su upravo radnici upotrebom otvorenog plamena, odnosno brenera prilikom izvođenja izolaterskih radova na krovu, i prouzrokovali požar.

Foto SZP Tivat

Prilikom intervencije veliki problem vatrogascima stvorili su nepropisno parkirani automobili.

Najčitanije