14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Žičara “Kotor-Lovćen“ završava ovogodišnju sezonu rada 15. oktobra

Žičara Kotor – Lovćen

Žičara „Kotor – Lovćen“ će biti operativna zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra, usljed najavljenih nepovoljnih meteo uslova koji će biti aktuelni tokom druge polovine oktobra.

Nakon analize prognostičkog materijala naročito za područje NP Lovćen u široj zoni lokaliteta Kuk, menadžment kompanije, uz čvrstu preporuku supervizora iz partnerske kompanije Leitner je zaključio da najavljeni vremenski uslovi ne ostavljaju mogućnost za bezbjedno puštanje žičare u rad tokom gotovo kompletnog perioda nakon 15. oktobra.

„Neuobičajeno nepovoljni vremenski uslovi aktuelni do jula ove godine su predstavljali ključni izazov tokom finalnih radova na konstrukciji žičare i okolnim objektima, a sada su i razlog za odluku o prekidu rada, dvije sedmice prije planiranog termina. Međutim, bez obzira na navedeno, period za nama predstavlja uspjeh u punom smislu te riječi i uz uvažavanje svih relevantnih parametara, ukazuje na ogroman potencijal brenda Kotor Cable Car“, saopštio je Marco Cus izvršni direktor Žičare „Kotor – Lovćen“.

Podsjećamo, da je predviđeno da žičara bude operativna u periodu od aprila do kraja oktobra, uz modifikacije koje diktiraju meteo uslovi.

Zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra biće aktivne najavljene povoljnosti za stanovnike Crne Gore.

Detaljnije informacije o vansezonskim aktuelnostima biće dostupne na Kotor Cable Car Website kao i Insta FB i Linkedin profilima.

Najčitanije