24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Požar u fabrici za proizvodnju konopa i opreme za more “Una” u Tivtu

U požaru koji je rano jutros uz još zvanično neutvrđenih razloga, izbio u maloj fabrici za proizvodnju konopa i opreme za more kompanije „Una“ u Tivtu, pričinjena je znatna materijalna šteta, ali srećom, nije bilo povrijeđenih.

Vatra je izbila u pogonu koji je smješten u prostorijama velikog atomskog skloništa u Istarskoj ulici u blizini tivatskog Doma zdravlja. Plamen je zahvatio dio mašina za motanje konopa, a visoka temperatura i dim nanijeli su značajnu štetu zalihama sirovina i gotovih proizvoda koji su se zatekli u pogonu.

„Požar nam je dojavljen jutros u 4.55 časova i odmah je na intervenciju izašlo 10 vatrogasaca sa četiri protivpožarna vozila. Bila je to vrlo teška i komplikovana intervencija jer je u prostoru skloništa gdje se pogon nalazi, bila izuzteno velika temperatura, ogromna količina dima, nikakva vidljivost i brojne prepreke koje su otežavale rad vatrogasaca. Intervencija je trajala  jutros do 7.15 minuta, i uspjeli smo da od vatre odbranimo najveći dio mašina u fabrici, osim jedne koja je izgorjela“- kazao nam je načelnik Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, Zoran Barbić. Prema njegovim riječima, požar je najvjerovatnije izbio uslijed kvara na elektro-instalacijama i gotovo sigurno je tuminjao tokom većeg dijela noći, prije nego što su slučajni prolaznici u ranu zoru, primijetili dim i pozvali vatrogasce.

Sa gasenje pozara u fabrici Una

Vlasnik kompanije „Una“ Risto- Miško Lučić kazao nam je da su požar prva primijetila i vatrogasce alarmirala ekipa Komunalnog preduzeća koja je upravo kretala na redovan posao sakupljanja otpada iz tog dijela grada.

„Još pouzdano ne znamo što je uzrok požara, ali se najvjerovatnije radi o havariji na glavnoj elektro-razvodnoj tabli. Zaposleni su u pogonu radili do kasno sinoć u 22 sata i kada su otišli kućama, u pogonu je sve bilo u redu, da bi vatra izbila tokom noći i bila primijećena tek jutros. Hvala i ljudima koji su pozvali vatrogasce i ekipi Službe zaštite na svemu što su učinili da smanje štetu koju je u ovom incidentu pretrpjela naša kompanija“- kazao je Lučič dodajući da njegova mala fabrika za proizvodnju konopa i opreme za more zapošljava četiri radnika, ali da oni neće ostati bez posla, već će dok se proizvodnja ne obnovi, biti rapoređeni na druge pozicije u kompaniji „Una“.

Izvor:S.L

Najčitanije