15 C
Kotor

Slušaj online radio

Poziv tivatskim privrednicima za sertifikaciju i dobijanje ekološke oznake Good Travel Seal

Tivat – mikophotography montenegro

Turistička organizacija Tivat obavještava lokalne privrednike, izdavaoce privatnog smještaja i ugostitelje, da će podržati sve zainteresovane u procesu dobijanja oznake Good Travel Seal.

Naime, riječ je o ekološkoj oznaci, koja se za razliku od ostalih ekoloških oznaka, ne fokusira samo na ekološkim aspektima kao što su energija, emisija gasova koji izazivaju efekat staklene bašte, voda i smanjenje otpada, jer za male privrednike i porodična preduzeća upravljanje i troškovi takvih promjena su nekada značajno visoki. Good Travel Seal se fokusira na dva aspekta: 1) održivost i 2) zdravlje i sigurnost.

Ovi kriterijumi su bazirani na praktičnim zahtjevima kojima je lako upravljati, a dodatni benefiti su: cijena koja je povoljnija u odnosu na druge ekološke oznake, promocija u okviru vodiča “Good Travel Guide” i sticanje dodatnih znanja o zahtjevima turista sa međunarodnog tržišta. Kao besplatna dopuna ove sertifikacije moguće je dobiti i “Virus-Aware” sertifikat, koji podrazumijeva ispunjavanje određenih kriterijuma vezanih za protokole koji se odnose na zdravlje i sigurnost gostiju.

gt-seal-logo

Neke od dodatnih prednosti posjedovanja oznake su:

Zadovoljni gosti – veće ocjene – sertifikovani objekti dobijaju bolje kritike i ocjene od turista što znači da sertifikcija poboljšava upravljanje i kvalitet usluga.

Uticaj na okolinu – sertifikovani objekti koriste 19% manje vode, 24% manje otpada i 10% manje CO2.

Transparentnost – mogućnost pokazivanja učinka svojim gostima.

Promocija – sertifikovani objekti će biti promovisani u turističkom vodiču koji promoviše održive destinacije i objekte www.goodtravel.guide, a kasnije i na drugim web lokacijama. Izdavaoci smještaja sa 2 ili 3 zvjezdice Good Travel Seal će biti promovisani i na www.ecohotels.com

Finansijska prednost – sertifikacija donosi i smanjenje troškova energije, vode i otpada, a svakako da posjedovanje oznake Good Travel Seal nudi i garanciju najbolje cijene.

Turistička organizacija Tivat će podržati zainteresovane privrednike na taj način što će pokriti troškove sertifikacije za prvu godinu za prvih prijavljenih 7 objekata privatnog smještaja i 3 ugostiteljska objekta, dok će drugu godinu sertifikovani objekti plaćati sami. Ugovor se potpisuje na dvije godine. TO Tivat će takođe izaći u susret i ostalim zainteresovanim aplikantima i pomoći im u procesu prijavljivanja za dobijanje eko-oznake Good Travel Seal.

Rok za prijavu je 26. januar o.g. na email adresu magdalena.tujkovic@tivat.travel.

Kriterijume za dobijanje ove oznake možete vidjeti na linku: https://tivat.travel/good-travel-seal-standardi/

Ekološka oznaka Good Travel Seal je povoljnija u odnosu na druge ekološke oznake, a cijena varira od tipa/vrste objekta, broja soba/kreveta, a kreće se od 100,00 do 435,00 eura. Oznaka se dobija u trajanju od dvije godine nakon čega se mora obnoviti.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane lokalne privrednike da pristupe procesu sertifikovanja i dobijanje ove ekološke oznake koja će im zasigurno poboljšati poslovanje i donijeti benefite, saopšteno je iz TO Tivat.

Najčitanije