26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pred Ukrajinom teška zima, Zelenski kritizirao gradonačelnika Klička

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski
Foto: Presidential Press Service / REUTERS

Baš kao ruski projektili koji uništavaju ukrajinsku energetsku infrastrukturu i zima je u toj napadnutoj zemlji neumoljiva. Više od šest miliona domaćinstava ostalo je bez struje u Ukrajini u petak, dva dana nakon masovnih ruskih napada na tu zemlju, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

U rijetkom javnom neslaganju ukrajinskih čelnika, Zelenski je kritikovao gradonačelnika Kijeva da nije obavio dobar posao organizirajući skloništa za pomoć građanima koji su ostali bez struje i vode.

Zelenski neočekivano javno kritizirao gradonačelnika Klička

U rijetkom javnom neslaganju ukrajinskih čelnika, predsjednik Volodimir Zelenski u petak je kritizirao gradonačelnika Kijeva da nije obavio dobar posao organizirajući skloništa za pomoć građanima koji su zbog ruskih napada ostali bez struje i vode.

Uslijed ruskih raketnih udara na energetsku infrastrukturu, vlasti su otvorile tisuće tzv. nepobjedivih centara u kojim se ljudi mogu zgrijati, dobiti vodu, internet i telefon. U večernjem obraćanju, Zelenski je sugerirao da gradonačelnik Vitalij Kličko i njegovi suradnici nisu učinili dovoljno.

– Nažalost, lokalne vlasti nisu obavile dobar posao u svim gradovima. Posebno je puno pritužbi bilo u Kijevu. Da budem blag, treba više raditi, rekao je predsjednik. Molim obratite pažnju, ljudima u Kijevu treba više pomoći, brojni su bez struje 20,30 sati. Očekujemo od gradonačelnika kvalitetan posao, dodao je.

Zelenski je također kritizirao one koji su, kako je rekao, lagali u službenim izvještajima, ali nije naveo na što konkretno misli. Dosad je otvoreno više od 4000 centara.

Radi se o neuobičajenom izjavama, budući da je Zelenskij od početka rata pokušavao ostaviti dojam nacinalnog jedinstva i obično je hvalio druge dužnosnike.

Kličko, 51-godišnji bivši boksač, izabran je za gradonačalenika Kijeva 2014. Njegov ured zasad nije reagirao.

Izvor:Hina-HRT

Najčitanije