23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Predrag Vukčević, predsjednik CGJS: “Drago nam je što je COK prepoznao kvalitet i potencijal jedrenja” 

Dukić i Marković

U konkurenciji za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta bio je i Nikola Golubović, jedriličar koji je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u klasi ILCA 6, osvojio srebrnu medalju.

Istovremeno, Golubović je dobio posebno priznanje od Udruženja sportskih novinara za izuzetno dostignuće u 2023. godini, koja je bez ikakve sumnje bila istorijska, kada je crnogorsko jedrenje u pitanju.

Nikola Golubović

“Drago nam je što je Cnogorski olimpijski komitet prepoznao i potvrdio kvalitet i potencijal jedrenja, što nominacija Nikole Golubovića za najboljeg sportistu države definitivno jeste. Koristim priliku da čestitam svim dobitnicima nagrada, kao i sportistima koji su bili nominovani. Najbolji sportista Crne Gore je Nenad Dulović, a sve ljubitelje sporta u Crnoj Gori može da raduje činjenica da članovi Upravnog odbora ne bi pogrešili ni da su nagradu dodijelili Nikoli Goluboviću, ili Petru Liješeviću, naprotiv. To je samo potvrda da je sport jedan od najboljih, ako ne i najbolji ambasador i brend Crne Gore”, naglasio je Predrag Vukčević, predsjednik Crnogorskog jedriličarskog saveza.

Predrag Vukčević

Podsjećanja rada, COK je priznanje za najuspješnijeg sportistu Crne Gore u 2023. godini dodijelio karatisti Nenadu Duloviću. Najuspešnije selekcije su rukometašice i košarkaši, najbolji mladi sportisti Bojana Gojković (boks), Mirko Šarčević (boks) i Gracija Stjepčević (bućanje).

Fenomenalni rezultati u režiji Milivoja Dukića, Ilije Markovića, Nikole Golubovića, Pavla Musića… nizali su se kao na traci. Crna Gora može da se pohvali da je imala učesnike finalnih regata na svim velikim evropskim i svjetskim takmičenjima. Nikola Golubović je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, Milivoj Dukić i Ilija Marković, zlatnu i srebrnu na Igrama malih zemalja. Jedrenje je konačno dobilo pažnju javnosti koju zaslužuje, a nominacija od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta, kao i nagrada od strane Udruženja sportskih novinara je potvrda navedenog.

“Iza nas je fenomenalna godina. Zaista smo ponosni na ostvarene rezultate na evropskim i svjetskim takmičenjima, kao i napretkom koji ostvarujemo iz dana u dan u svim uzrasnim kategorijama. Nikola Golubović je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom seniorskom prvenstvu, Milivoj Dukić i Marković su uz sjajne rezultate na prestižnim međunarodnim regatama, Evropskom i Svetskom prvenstvu, osvojili zlato i srebro na Igrama malih zemalja” rekao je Predrag Vukčević i nastavio sa izlaganjem:

“Fenomenalni rezultati u godini koja se polako bliži kraju, neće nas uspavati, potsticaj su sa nam da držimo uzlazni kurs.  Imamo potencijal i kvalitet za još veće domete. Misli su već usmerene ka Svjetskom prvenstvu koje je na programu u januaru. Domaćin je Australija, na talonu će biti svega sedam viza za Olimpijske igre, a vjerujem da će Milivoj Dukić i Ilija Marković, uspjeti da obraduju ljubitelje sporta, da će uspjeti da donesu prvu vizu za Pariz Crnoj Gori. Punim jedrima idemo dalje”.

Pored Dukića i Markovića koje očekuju borbe za olimpijsku vizu u Australiji, Nikola Golubović se intenzivno sprema za Evropsko prvenstvo, koje je na programu u februaru i na kojem će Nikola ponovo težiti osvajanju medalje.

“Ostaje nam da zahvalimo javnosti Crne Gore i svima koji su uzeli učeśe u online glasanju COK.a te da im kao i našim jedriličarima i svim sportistima, svima koji nam pomažu i podržavaju naš rad, poželimo dobar vjetar i mnogo uspjeha u godini koja slijedi, sa nadom da će izbor najboljeg sportiste ponovo biti obilježen neizvjesnošću i velikom borbom, kao posledicom ostvarenih vrhunskih rezultata” – zaključio je Vukčević.

Najčitanije