14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Jokić sa predstavnikom “Bigova Bay“ o unapređenju infrastrukturnih radova

Jokić sa predstavnicima Bigova bay

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić održao je danas sastanak sa Validom Al Najabom, predstavnikom investitora koji na rtu Trašte gradi turistički kompleks “Bigova Bay“.

Oni su razgovarali o toku radova  na više od šest kilometara vodovodne, elektro i telekomunikacione infrastrukture. Dogovorena je dinamika radova koja će omogućiti Opštini  da ubrzo raspiše tender za izgradnju sekundarne vodovodne mreže za sela Lješevići, Pobrđe, Vranovići i Bigova. Time se stvaraju preduslovi da izgradnja lokalnih vodovoda započne ovog ljeta.

Ugovorom je predviđena izgradnja 6,3 kilometara infrastrukturnog sistema, koji od raskrsnice u blizini „Jugodrva“ do Bigove izvodi kompanija “Briv Construction“ d.o.o. U dosadašnjem periodu završeno je 3,2 kilometara trase, kao i sva tri rezervoara predviđenih projektom. Trenutno se radovi izvode na sedam lokacija, dok se najzahtjevnija saobraćajna dionica od „Jugodrva“ do rezervoara „Lješevići“ privodi kraju.

Valid Al Najab zahvalio je predsjedniku Jokiću na iskazanoj podršci kod unaprjeđenja dinamike planiranih radova, kao i na pomoći prilikom organizovanja sastanka sa lokalnom zajednicom prethodne sedmice.

Predsjednik Jokić istakao je kako očekuje da radovi na početnoj dionici saobraćajnice kod „Jugodrva“ uskoro budu privedeni kraju te naglasio značaj što skorijeg završetka cjelokupnih radova predviđenih ugovorom.

Jokić je takođe podsjetio na instrukciju koju je shodno sporazumu Opština Kotor uputila 25. marta „Bigovi Bay“ o uskraćivanju prava na izvođenje radova tokom ljetnjeg perioda, u svrhu nesmetanog odvijanja turističke sezone u Bigovi. Neophodno je da svi radovi na trasi budu završeni do 1. juna, a da se petnaest dana od tog datuma na saobraćajnicama ka Bigovi isključivo izvode pripremni radovi na asfaltiranju.

Na sastanku predsjednika Jokića i Valida Al Najaba apostrofirana je uspješna saradnja Opštine Kotor i „Bigove Bay“ te zaključeno kako je zajedničkim naporima značajno ubrzana realizacija ovih važnih infrastrukturnih radova.

Sastanku su prisustvovale i izvršne direktorke BBI Development d.o.o. Bojana Ječmenica I Bigove Bay d.o.o. Branka Lazarević.

Najčitanije