34.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Milatović čestitao Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Jakov Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitku povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori, predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimiru Dekoviću i svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

„Želim istaći da ovaj važan dan predstavlja priliku za odavanje počasti bogatoj kulturnoj baštini koju članovi hrvatske zajednice kontinuirano obogaćuju i brižno čuvaju.

Današnji dan je prilika da se prisjetimo naše zajedničke prošlosti, učvrstimo veze i proslavimo raznolikost koja nas čini jačima.

Vaša neumorna predanost očuvanju kulturnog nasleđa kao i dugogodišnji doprinosi izgradnji zajednice nisu samo vrijednosti koje se cijene, već i temelji na kojima počiva naša multietnička i multikulturalna stvarnost.

Želim istaknuti izuzetan značaj hrvatskog naroda u Crnoj Gori, čije prisustvo ne samo da obogaćuje društvo, već i značajno doprinosi raznolikosti na kulturnoj sceni.

Samo ujedinjeni u poštovanju prema različitostima, možemo zajedno graditi mostove koji povezuju naše kulture i tradicije, čime oblikujemo budućnost koja će biti otvorena, inkluzivna i prosperitetna za sve.

Neka ova čestitka bude izraz mog dubokog poštovanja prema vašim doprinosima i želja za daljim uspjesima, stoji u čestitci predsjednika Milatovića.’’

Najčitanije