8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dedduh i Eko Centar Delfin: Raspjevani manifest za Kotor bez plastičnih kesa

“Kese lete, kese rone, penju se i na balkone. Piče lijevo, desno cestom, mora se učinjeti nešto“, poručuje nam Dedduh iz klape Who See u novoj pjesmi.

Poznati reper pridružio se lokalnoj misiji zaštite životne sredine, koja nosi naziv „Eko znanje za aktivno djelovanje“.

Zaraznim ritmom skreće pažnju svakog građanina i građanke da sa malim promjenama u životnim navikama možemo dugoročno dati veliki doprinos zaštiti prirodnih resursa, naročito na području koje pripada UNESCO listi svjetske baštine.

Projekat ,,Eko znanje za aktivno djelovanje”, Eko-centar Delfin realizuje u okviru ReLOaD2 programa, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, među kojima je i Opština Kotor.

Stop plastičnim kesama

Cilj projekta je podstaći najmlađe na ekološki odgovorno ponašanje, a četiri kotorske škole su već uključene u proces. Kroz neformalnu edukaciju, eko kvizove, likovne konkurse i akcije ozelenjavanja, učenici su stekli neprocjenjiva znanja o energiji, klimi i zaštiti okoline.

Ovo nije samo ekološki projekat, već i prilika za formiranje budućih lidera održivosti. Direktnim učešćem u ovoj inicijativi, očekivano je da će učenici prenositi stečena znanja na mlađe generacije kroz vršnjačku edukaciju i razmjenu iskustava u neposrednom okruženju i na taj način pozitivno uticati na promjene navika u svojoj sredini.

Jer, „Ko može da smatra lošim to što boršu nosim?” Pridružite se našoj pjesmi i pokretu za čištiji i zdraviji svijet!

Najčitanije