7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Milatović: Crnogorski sportisti svojim uspjesima na najbolji način predstavljaju našu državu

Dodjela godišnje nagrade za najbolje sportiste – foto Mediabiro

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada crnogorskog olimpijskog komiteta za najbolje sportiste i timove u Crnoj Gori za 2023. godinu.

U obraćanju prisutnima, on je u ime građanki i građana Crne Gore čestitao sportistima na izvanrednim sportskim rezultatima ostvarenim u ovoj godini. Istakao je veliki trud koji je potreban za ostvarenje njihovih snova i da je zalaganje sportista inspiracija svima nama koji ih pratimo i podržavamo, jer oni ne promovišu samo sebe, već i tim, porodicu, zajednicu i svoju državu.

Predsjednik je dodao da su crnogorski sportisti naši najbolji ambasadori i primjer mladima, jer  svojim uspjesima svijetu prezentuju vrline, talenat i viteštvo koje krasi crnogorski narod.

„Obaveza države je da omogući stvaranje ambijenta u kojem će sportisti jedni drugima biti jedina konkurencija i u kojem će kvalitetan rad, odgovornost i posvećenost biti put do uspjeha, koji će donosioci odluka u oblasti sporta znati da prepoznaju i vrjednuju“, rekao je predsjednik Milatović.

Istakao je da je obaveza države da unaprjeđuje sportsku infrastrukturu i preduslove za razvoj sporta, kako bi bili omogućeni bolji uslovi za lakše i nesmetano bavljenje sportom.

„Iza svakog postignutog rezultata, medalje ili trofeja stoji puno rada, odricanja i emocija, i zato svim dobitnicima priznanja još jednom čestitam, uz vjeru da će nastupajuća olimpijska godina biti još uspješnija za crnogorski sport“, zaključio je predsjednik Milatović.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije