15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Opštine Kotor najavio nova ulaganja u gradsku infrastrukturu

Željko Aprcović

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović najavio je dodatne investicije koje bi trebale poboljšati kvalitet života građana. Kako je kazao za 28. januara zakazana je sjednica SO Kotoor, na kojoj bi trebali donjieti odluku o kupovini dva lokaliteta koja su u vlasništvu kompanije Jugopetrol.

“Posrijedi je lokalitet u Škaljarima na otprilike 3.700 kvadratnih metara sa 1.700 m zatvorenog prostora i  drugi lokalitet cca. 30.000 kvadratnih metara sa objektima u industrijskoj zoni. Taj lokalitet uzimamo kako bismo sa CEDIS-om, koji ima svoje zemljište na atraktivnom lokalitetu, zamjenili i nadam se uskoro počeli onu davnašnju ideju Kotorana da upotpunimo turističku ponudu. Nadam se da ćemo realizovati ideju gradnje žičare koja bi trebalo da vodi od tog prostora do tvrđave San Đovani”, rekao je on.

Za očekivati je, smatra Aprcović, da upravo za taj sadržaj postoji veći nivo interesovanja. U toku su i razgovori sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem o snimanju stanja Bedema.

Kotor zidine

“Cilj nam je da vidimo gdje treba urgentno djelovati kako bismo ih zaštitili. Preporuka ministra Bogdanovića tokom zadnje posjete Kotoru je da to bude jedan vid donacije koji će biti poklon Kotoru, kako bismo mi kroz planove koje budemo donosili u narednom periodu uradili projekte i radili na rekonstrukciji Bedema”, rekao je predsjednik kotorske Opštine.

On je podsjetio da je u planu otvaranje dva nova preduzeća – Parking servisa i društva sa ograničenom odgovornošću koje bi gazdovalo Bedemima.

Najčitanije