14 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić priredio prijem za predstavnike hrvatskih udruženja

Prijem kod predsjednika

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić priredio je prijem za zvaničnike hrvatskih udruženja i HGI, sspšteno je iz kabineta predsjednika Opštine.

Čestitajući Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori 13. januar, predsjednik Jokić je istakao značaj i bogatstvo multietičnosti i multikulturalnosti Kotora i Boke uopšte, još jednom naglašivši da hrvatski narod predstavlja konstutitivni narod, stub razvoja i postojanja društva grada Kotora i Crne Gore.

Predstavnici hrvatskih udruga su se zahvalili na prijemu i  istakli dobru saradnju koju imaju sa lokalnom upravom izrazivši zadovoljstvo planiranim budućim zajedničkim projektima sa lokalnom upravom i sa obostranom željom da ovak prijem postane tradicija.

Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, ustanovljen 2020. godine obilježava se 13. januara, na dan kada su mošti Svetog Tripuna, zaštitnika grada donešene  u Kotor.

Na zgradi Opštine Kotor uz zastavu Crne Gore danas je istaknuta i zastava Republike Hrvatske.

Prijemu su prisustvovali Ljiljana Velić predsjednica opštinskog odbora Hrvatske građanske inicijative, Rafaela Pina Lazarević predsjednica Hrvatskog građanskog društva, Tripo Schubert prvi predsjednik Hrvatskog građanskog društva, Marija Mihaliček, predsjednica Matice hrvatske – ogranak Boka Kotorska i Zrinka Velić predsjednica Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“.

Najčitanije