15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik SO Tivat čestitao uspjeh bućaru Graciji Stjepčeviću

MPetkovic, Mrsulja, APetkovic, Stjepcevic

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat dr Andrija Petković  (BF) upriličio je danas prijem za mladog bućarskog reprezentativca Crne Gore, Tivćanina Graciju Stjepčevića i njegovog trenera u matičnom klubu Mira Petkovića.

Povod za susret bio je nedavni Stjepčevićev uspjeh – postavljanje juniorskog i omladinskog rekorda u disciplini „precizno izbijanje“. Stjepčević je ovaj rezultat postigao igrajući za  bućarski klub „Sokol“ iz Dubrovnika, dok mu je matični bućarski klub „Palma“ iz Donje Lastve kod Tivta.

Ističući kako je ovaj rezultat od posebnog značaja za cijeli Tivat, predsjednik SO Andrija Petković je naglasio:

„Poznajem Graciju od kada je počeo da se bavi bućanjem i čast mi je što se danas mogupohvaliti prijemom za jednog rekordera u ovom sportu. Mi Bokelji volimo buće, a svaki uspjeh naših mladih sportista prilika je da se ovaj sport dodatno popularizuje.“

Predsjednik tivatskog parlamenta izrazio je nadu da će relevantne sportske institucije prepoznati ovaj uspjeh i djelovati u skladu sa tim.

„Zahvaljujem predsjedniku SO na prijemu. Takođe zahvaljujem i Crnogorskom bućarskom savezu, posebno treneru Petkoviću. Rezultat koji sam ostvario nije došao slučajno. On je rezultat velikog rada.“ – naglasio je Stjepčević i najavio ulešće na  Svjetskom prvenstvu u bućanju, koje će se održati u Francuskoj u septembru ove godine.

Najčitanije